Enkele uitgangspunten voor de economie - Toscali

Ga naar de inhoud
Economie en belastingen
Economie

- Loon bedrijfsleider/CEO mag maximum 5x hoger liggen dan het gemiddelde loon in die organisatie.
- Bonussen in de vorm van bedrijfsopties en aandelen zijn niet toegestaan. Je bent ondernemer, of je bent werknemer. Wil je aandelen van de onderneming, dan moet je die van je loon kopen. Wil je loonsverhoging, dan moet je dat bespreken met de bedrijfsleiding.

De vervuiler betaalt is het uitgangspunt van onze economie.

--------------
Ontvangen van een bezoeker:
De Munt
Er bestaan hier geen euro's maar de tosca als eigen  munteenheid, een soort bitcoin naast een paar andere munten van de buren  (euro, dollar, yuan). Er is geen cash meer maar alleen aparte nutsbanken en aparte systeembanken. De nutsbanken regelen alleen het giraal verkeer in tosca's en betaal je mee aan de onkosten maar je geld is altijd veilig. De systeembanken kennen alleen de andere muntsoorten en alle andere bankzaken.
[Redactie: Is dat erg geen cash in ons systeem? Neen, de tosca is een goudgedragen munt. Als je dus goud aanhoudt, dan heb je toch je veiligheid en anonimiteit buiten het systeem. Een basisrecht voor iedereen. Wie gesnapt wordt op grootschalige bezitsfraude betaalt de prijs in de vorm van een naheffing die niet mis zal zijn. We streven er naar zo min mogelijk gevangenisstraf op te leggen. Zie wetgeving] De Tosca is altijd bij de banken in te wisselen voor goud.

----------------

Onderwijs, zorg, sportverenigingen, cultuurjaarkaart is gratis.
In feite een onderdeel van het basisinkomen evenals voor iedereen de basis energiekosten gas licht water en een aantal verzekeringen. Er is altijd voor iedereen bed-bad-brood. Wie meer luxe wil, moet daar extra voor gaan werken. Naast deze rechten zijn er ook plichten zoals burgerplichten, mantelzorg, veiligheids en bewakingsplichten.
Terug naar de inhoud